De afbeelding laat een smartphone met trading-apps zien

Welke diensten biedt een online broker aan?

Wie wil slim beleggen en op zoek is naar een online broker, moet eerst en vooral aandacht besteden aan de bijbehorende diensten en service. Naast voldoende handelsmogelijkheden en de juiste hulpmiddelen, moet ook de geschikte support beschikbaar zijn. Lees meer »

Afbeelding met een rekenmachine

Kosten en tarieven

Deze kosten moeten zoveel mogelijk beperkt worden om het rendement op investeringen te maximaliseren. Zo is online beleggen goedkoop en dus slim beleggen. Wij vertellen je graag op welke kosten en tarieven jij moet letten bij zelf beleggen.

Afbeelding laat het invullen van een formulier zien

Beleggingsrekening openen

Als je het juiste beleggingsproduct met onze online broker vergelijking hebt gevonden, dan is de volgende stap het openen van een beleggingsrekening. Hoe dat verloopt, vanaf de aanvraag tot de eerste storting voor online beleggen, leggen wij jou graag uit.

Foto met een spoorwegwissel

Wisselen van online broker

Wisselen van online broker kan een kwestie van slim beleggen zijn. Bij het overdragen van aandelen of effecten op een nieuwe beleggingsrekening komt veel kijken. Hoe dit proces precies verloopt, welke regels hiervoor gelden en hoe lang het duurt, lees je hier.

Afbeelding van een duurzame investering in windmolens

Beleggingsfondsen

Fondsen combineren de financiële sterkte van vele investeerders met als doel het bereiken van beoogd rendement in de vorm van rente, dividenden of huurbetalingen. Meestal wordt een onderscheid gemaakt tussen open en gesloten Beleggingsfondsen.

Afbeelding van een puzzel

Orders plaatsen

Bij het plaatsen van een order met online beleggen, kunnen minuten of zelfs seconden het verschil maken tussen winst en verlies. Leer hoe je beter kunt bepalen welke volgorde in orderplaatsing van belang is en welke mogelijkheden er zijn om het orderproces te verfijnen. Lees verder.

Afbeelding laat dalende beurskoersen zien

Short selling

Is short selling een kwestie van slim beleggen? Duidelijk is dat het kansen biedt voor directe rendementen en het snel compenseren van verliezen, maar het kan ook hoge risico’s met zich meebrengen en uiterst pijnlijke verliezen veroorzaken. Wat is short selling precies? Wat wordt er bedoeld met „go short“? Lees het hier.

Afbeelding van percentage tekens

Rente op uw beleggingen

Mag het een beetje meer zijn? Slim beleggen kan door een gekoppelde spaarrekening met hoge rente zeer aantrekkelijk zijn. De beleggingsvoorwaarden moeten hier echter wel in voorzien. Welke mogelijkheden zijn voor een aan een belegging gekoppelde spaarrekening op de markt, en waar moet je op letten als je belangstelling hebt voor zelf beleggen? Lees het hier.

Spaarvarken in een huis van geld

Veilig beleggen

Online bankieren, storten, investeren – er zijn vele valkuilen voor de online broker. Lees hoe en of jij veilig en slim beleggen kan, en waar je op moet letten wanneer je in aandelen of effecten handelt.

Lichtbord met de actuele beurskoersen

Beurzen wereldwijd

Amsterdam, Londen, Frankfurt, New York en Tokio – vandaag de dag kun je met zelf beleggen bij vrijwel elke online broker op elke beurs ter wereld terecht. Bekijk ons overzicht van de meest populaire beurzen en welke beleggingsproducten waar populair zijn.

Berekenen van de beurskoersen met een rekenmachine

Beurstarieven

Wat betekenen beurstarieven voor de belegger? Welke beurstarieven bestaan er en hoe zijn deze opgebouwd? Lees het hier.