Toekomst van geld verdienen – automatisch beleggen

Het internet heeft voor grote en kleine vermogensbezitters een wereld aan beleggingsmogelijkheden geopend. Aandelen, grondstoffen, valuta, cryptocurrencies, obligaties, CFD’s en opties zijn een aantal van de beleggingsvormen waarmee je je kapitaal kunt laten groeien. Indien je ervoor kiest om zelf online te beleggen is het verstandig om te starten met één product. Het kopen en verkopen van aandelen van beursgenoteerde bedrijven (AEX) is een goed instapproduct. De aandelenmarkt is namelijk relatief makkelijk te begrijpen. Met slimme beslissingen en een goede timing kun je een mooi rendement halen uit de handel in aandelen.

Je geld in een fonds beleggen

Indien je niet voldoende tijd hebt om iedere dag de financiële webpagina’s uit te pluizen, kun je in een fonds beleggen. Bij een fonds wordt het kapitaal van meerdere beleggers samengebracht. Het totale fondsvermogen wordt beheerd door een fondsmanager, of een team van managers. Bij de grotere Nederlandse online beleggingsplatforms, zoals bijvoorbeeld Binck Fundcoach kun je uit een groot aantal fondsen kiezen. Elk fonds is een mix van bepaalde aandelen, obligaties en andere beleggingsproducten. Je kunt kiezen voor een ‘agressief’ fonds dat meer risico’s neemt, waardoor de winst hoger kan uitvallen. Je kunt ook kiezen voor een ‘passief’ fonds dat meer zekerheid op rendement biedt.
 

Laten beleggen bij Binck Forward - ook via tablet
Laten beleggen bij Binck Forward – ook via tablet

Vermogensbeheer: je geld laten beleggen

Een andere benadering van beleggen is het aanstellen van een vermogensbeheerder. Bij vermogensbeheer wordt je vermogen apart gemanaged door een beleggingsspecialist. In overleg met jou wordt er een strategie uitgezet om een bepaald jaarrendement te behalen. Deze dienst wordt in Nederland aangeboden door zelfstandige vermogensbeheerders, de algemene banken en privé banken. Bij deze instellingen is het beheer meer gericht op grotere vermogens. In de meeste gevallen zul je een beleggingsbedrag van minimaal € 50.000 moeten inzetten.

Automatisch beleggen: een vermogensbeheerder voor een kleinere beurs

Automatisch beleggen, ook bekend als robot beleggen, is in opmars. Bij dit systeem kun je ook met een kleiner vermogen profiteren van persoonsgebonden beleggingen. Geautomatiseerde-vermogensbeheer kan al met een inleg van €100 per maand. Bij Binck Forward is er zelfs helemaal geen minimum inleg, ook is het aanmaken van een account gratis. Het verschil met traditioneel vermogensbeheer is dat de beslissingen niet door een menselijke broker maar door een computergestuurd programma worden genomen. Speciaal ontwikkelde software verzamelt en analyseert de financiële data rond de producten in je beleggingsportefeuille. Bij het verhandelen van bedrijfsaandelen bijvoorbeeld zal de robot een bepaald aandeel inkopen zodra er marktindicaties zijn dat dit aandeel in waarde gaat stijgen. Omgekeerd worden aandelen binnen je portefeuille meteen verkocht als het programma een waardedaling ziet aankomen.
 
Automatisch beleggen is een relatief veilige manier van beleggen. De software is in staat om ontzettend veel financiële data te beheren en te bestuderen. De robot is bovendien elke seconde van de dag alert en voert de geprogrammeerde opdrachten stipt uit. Het rendement van geautomatiseerde-vermogensbeheer zal meestal wat gematigder zijn, omdat een robot voor een veilige spreiding zorgt en geen grote risico’s neemt. Gemiddeld kun je rekenen op een kapitaalgroei van 5% tot 6% per jaar. Bij gunstige omstandigheden kan het jaarrendement hoger oplopen. Binck Forward behaalde over 2017 gemiddeld zelfs net over de 9% rendement. Vergeleken met sparen valt er met deze behoedzame vorm van beleggen aanzienlijk meer winst te boeken.

Aanbieders van automatisch beleggen vergelijken

Hoewel robot beleggen nog tamelijk nieuw is, zijn er online al tientallen Nederlandse platforms te vinden die deze dienst in een of andere vorm aanbieden. De rendementen, voorwaarden en risicoprofielen lopen nogal uiteen. Ook de kosten voor geautomatiseerde-vermogensbeheer kunnen per aanbieder verschillen. Het is aangeraden om eerst de pluspunten en minpunten van verschillende beleggingsplatforms te vergelijken voordat je een keuze maakt. Bij automatisch beleggen draait het immers niet om snelle verdiensten, maar om een gestadige groei van je vermogen op middellange- of lange termijn. Tot zover is Binck Forward (voorheen Pritle) een van de beste geautomatiseerde diensten en is erg toegankelijk. Maak zelf gratis een account aan en ontdek wat Binck Forward voor jou kan doen.

Deel dit bericht

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert