Het logo van de beleggingsbank DeGiro
Naam online broker: DEGIRO
Hoofdkantoor: Amsterdam
Balanstotaal: Informatie niet beschikbaar
Depositogarantiestelsel: Niet van toepassing
Website: www.degiro.nl
Promotie: Geen promotie op dit moment
Disclaimer: Let op, beleggen is risicovol

Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!

Over DEGIRO

DEGIRO is een online broker die je de mogelijkheid geeft om online te beleggen voor een zeer laag bedrag. DEGIRO biedt een toegankelijke manier van beleggen die voor bijna iedereen bereikbaar is: doordat je online belegt, kun je gemakkelijk alle benodigde informatie vinden en snel je orders doorgeven. Er zijn verschillende online brokers. De beste broker hoeft niet de goedkoopste broker te zijn. Brokers vergelijken is de beste manier om de juiste broker voor jouw situatie te vinden.

Bij DEGIRO kun je beleggen in onder andere aandelen, opties, obligaties en beleggingsfondsen op beurzen over de hele wereld. Dit maakt het mogelijk je belegde vermogen goed te spreiden. Doordat online brokers volledig via internet werken, kunnen de tarieven laag gehouden worden. Daarnaast heeft DEGIRO een eigen systeem om zowel zakelijke als particuliere beleggers voor extreem lage transactiekosten te laten handelen.

Online beleggen met een online broker

Online beleggen heeft voor- en nadelen. Een nadeel kan zijn dat je geen ondersteuning van een adviseur hebt. Je moet alle beslissingen zelf nemen. Daar staan echter de volgende voordelen tegenover:

  • Het is snel en eenvoudig;
  • Het is goedkoop;
  • Je kunt 24 uur per dag handelen (orders doorgeven)
  • Je hebt een goed overzicht van je portefeuille

Groen beleggen

Beleggen in groenfondsen levert fiscaal voordeel op. Daardoor kan het, ondanks een lager rendement, toch voordelig zijn hierin te beleggen. Als je kiest voor groen beleggen, beleg je in fondsen die investeren in het beschermen van het milieu. De fiscale regels met betrekking tot groene beleggingen kunnen wel veranderen. Controleer dus af en toe op de website van de Belastingdienst of het nog voordelig voor je is.

Er zijn verschillende wijzen van groen investeren:

  • Groen certificaten;
  • Groendeposito’s;
  • Groene beleggingsfondsen

De eerste twee zijn spaarproducten, de laatste is een beleggingsproduct.

Een cursus beleggen volgen

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Met enige regelmaat verschijnen er berichten in de media van bedrijven en beleggers die grote sommen geld verloren door risicovolle beleggingen. Daarom is het verstandig te zorgen dat je weet welke beleggingsproducten er zijn en hoe riskant deze zijn. Het volgen van een cursus beleggen is daar een goede methode voor. Je leert dan alles over opties, futures, short gaan en wat het je kan kosten als de koersen zich anders ontwikkelen dan je had verwacht.

Vind de beste broker

Een online broker vind je gemakkelijk op internet. Voor je in zee gaat met zo’n broker, is eerst brokers vergelijken een goed idee. Je kunt de goedkoopste broker kiezen door te kijken naar de tarieven die de broker rekent. Ook kun je kijken naar de beleggingsmogelijkheden die de broker biedt. Als je in de beste beleggingsfondsen wilt beleggen, moeten die fondsen wel beschikbaar zijn via je broker.

DEGIRO met andere brokers vergelijken kun je ook doen door ervaringen van anderen met DEGIRO te lezen. Ook reviews over andere online brokers kunnen nuttig zijn om te bepalen of DEGIRO beleggen de juiste keuze voor jou is. Ervaringen met DEGIRO beleggen vind je op verschillende websites of fora over beleggen.

Beleggen bij DEGIRO: iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een online broker, dan kun je DEGIRO meenemen in het online brokers vergelijken. Vraag jezelf eerst af of je voldoende kennis hebt om zelfstandig te gaan beleggen. Als dat niet het geval is, overweeg dan eerst een cursus beleggen. Beleggen brengt immers risico’s met zich mee. Een broker die alleen via internet werkt, is vaak goedkoper dan andere brokers. De goedkoopste broker vind je dan ook online. De beste broker biedt veel verschillende producten aan en is flexibel in zijn dienstverlening. Als je bij DEGIRO beleggen wil kun je hier in een paar klikken een gratis account aanmaken!

Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!