Combinaties van aanbiedingen maken een product attractiever dan op zichzelf staande producten. Het beste is als een product de beste eigenschappen van soortgelijke producten verenigt. Ook bij financiele producten werkt dit zo, vandaar dat er beleggingsproducten bestaan met de eigenschappen van bijvoorbeeld een spaarproduct.  Belangrijk is wel om dergelijke producten goed te doorgronden, voor je over gaat tot aanschaf.

Beleggingsrekening met rente kan gunstig zijn

Procenttekens op een rij

Een beleggingsrekening met rente biedt dezelfde rente als menigeen spaarrekening en daarnaast veel flexibiliteit. Je kunt een vastgestelde rente voor een bepaalde termijn afspreken en daarmee je voordeel doen bij het beleggen. De behaalde rendementen komen rechtstreeks op je rekening. Het nadeel is dat de broker de rentetarieven altijd kan wijzigen. Meestal geldt bij brokers een aanbieding dat de rente voor een vast te stellen termijn gegarandeerd is.

 

Open nu een gratis beleggingsrekening!

Waarop u moet letten bij een beleggingsrekening met rente

Voor je je blindelings op een aanbieding stort, is het handig om de voorwaarden van een beleggingsrekening met rente te bestuderen. Vaak gaat het om een aanbieding, die door bepaalde factoren beperkt wordt. Bijvoorbeeld een hoge rente die slechts tijdelijk geldig is en vervolgens naar een standaardniveau aangepast wordt. Het is ook mogelijk dat een hoge rente slechts van toepassing is op een bepaald geldbedrag en op alles wat boven dat bedrag op de rekening gestort wordt, een lagere rente van toepassing is.  Een lagere rente kan ook gelden voor rendementen op bepaalde beleggingen.
 
Nu online zelf beleggen? Kies dan voor DEGIRO. Dit is een nog vrij nieuwe online broker, maar biedt de laagste transactiekosten en uitstekende klantenservice. Degiro heeft niets voor niets prijzen gewonnen van onder andere VEB, Consumentenbond en het FD. Een beleggingsrekening openen is volledig gratis en is zo gedaan!