Waarom beleggen?

Zelf beleggen klinkt ingewikkeld, maar is met enige voorbereiding vrij eenvoudig. Beleggen voor beginners begint nu eenmaal bij je af te vragen waarom je wilt beleggen. Heb je een doel voor ogen? Bijvoorbeeld opbouw, of juist behoud van vermogen. Of het aanvullen van je pensioen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je met een financieel doel belegt, je succesvoller belegt!

De voorbereiding

Beleggen begint bij een gedegen voorbereiding. Je laten verleiden tot impulsieve investeringen loont over het algemeen niet. Goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op de financiële markten is bij beleggen het halve werk. Verdiep je daarom in de markt en de producten waarin je wilt beleggen. Maak bijvoorbeeld een selectie van beleggingsproducten en ondernemingen waarin je wil investeren en laat je goed informeren over het waardeverloop daarvan over de afgelopen jaren.

Open nu een gratis beleggingsrekening!

De risico’s

Zelf beleggen brengt altijd risico’s met zich mee, zoals:

Onvoorspelbare beurskoersen: ga er niet vanuit dat de beurs altijd stijgt, houdt de koersen en het koersverloop van de beleggingsproducten van jouw interesse goed in de gaten en volg het beursnieuws.

Instabiele financiële markten: economische, politieke, bedrijfsinterne of geografische factoren zijn sterk van invloed op de stabiliteit van financiële markten. Zo kunnen verkiezingen en aardbevingen direct van invloed zijn op de koers van je aandelen of obligaties.

Onze tip voor Juni 2017:

Nu online zelf beleggen? Kies dan voor DEGIRO. Dit is een nog vrij nieuwe online broker, maar biedt de laagste transactiekosten en uitstekende klantenservice. Degiro heeft niets voor niets prijzen gewonnen van onder andere VEB, Consumentenbond en het FD. Een beleggingsrekening openen is volledig gratis en is zo gedaan!