Het logo van de ABN AMRO bank
Naam online broker: ABN-AMRO
Hoofdkantoor: Amsterdam
Balanstotaal: 394 miljard (2012)
Depositogarantiestelsel: tot 100% tot €100.000 per klant
Website: www.abnamro.nl
Promotie: Geen

Open nu een Begeleid Beleggen rekening bij ABN-AMRO!

Over ABN AMRO

Eén van de speerpunten van de ABN AMRO bank in 2013 was om de zelf beleggingsvormen te verbeteren en de tarieven te verlagen. Die laatste stap is per direct kracht bij gezet in het begin van 2014: de traditionele ABN AMRO bank biedt sindsdien geheel nieuwe en duidelijke tarieven voor online zelf beleggen. Zodoende kun je bij ABN AMRO voor gemiddelde kosten op diverse wijze beleggen in vele verscheidene beleggingsproducten.

Overzicht

  • Beleggers- en risicoprofiel
  • Periodiek beleggen
  • Beleggen vanaf €20
  • Slechts €9 per maand

ABN AMRO Zelfstandig Beleggen

De ABN AMRO bank stelt dat zelf beleggen en online beleggen sinds vorig jaar goedkoper, duidelijker en makkelijker geworden is. Afgezien van de prijzen vergelijken is dit moeilijk te peilen, maar er is een dienst die vertrouwen wekt voor de normale klant. De ABN AMRO bank raad je namelijk aan, alvorens te beginnen met zelf beleggen, te kijken welke vorm van zelf beleggen het beste bij jou past.

De bank biedt daarom bij je inschrijving aan om een korte vragenlijst in te vullen waarmee een beleggersprofiel van jou opgesteld kan worden. Bij de korte vragenlijst moet je je voorstellen dat het doel is om vast te stellen wat voor een belegger je precies bent.

Naast het beleggersprofiel kan ook een risicoprofiel worden opgemaakt. Hiermee kun je zelf in de gaten houden of jouw beleggingen (in de toekomst) nog aansluiten bij het risico dat je wilde nemen toen je begon te beleggen. Uiteraard ben je geheel vrij in je beleggingen bij de ABN AMRO bank, de bedoeling van het beleggersprofiel en het riscioprofiel is om aan zelfkennis bij te dragen zodat tegenvallende verwachtingen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

De voordelen

Met ABN AMRO beleggen kun je zelf beleggen vanaf €20. Daarmee is gelijk duidelijk dat elke grootte van beleggingsportefeuille welkom is bij de ABN AMRO bank. Bovendien heb je met behulp van online beleggen volledig eigen controle over jouw beleggingen, zonder inmenging van de bank. Let wel op dat je daarmee ook de enige verantwoordelijke bent voor jouw beleggingen.

Met behulp van het online systeem kun je de hele dag, zeven dagen per week, orders versturen.

Beleggingsmogelijkheden en kosten

ABN AMRO biedt diverse beleggingsproducten aan, en vanaf 1 januari 2014 zijn alle tarieven hiervoor vernieuwd en verduidelijkt. De vaste kosten voor ABN AMRO Zelfstandig Beleggen zijn €9 per maand. Daarnaast zijn er nog servicekosten, advieskosten en transactieactiekosten.

Eén van de beleggingsproducten van de ABN AMRO bank is Periodiek Beleggen. De kosten bij ABN AMRO bestaan naast de transactiekosten ook uit bewaarloon en regeltarief. Bij ABN AMRO kun je wel profiteren van een zogenaamde staffelkorting: een korting over de totaal te betalen kosten, die toeneemt naarmate de kosten hoger worden. Voor zeer actieve beleggers kunnen staffelkortingen gunstige tarieven opleveren.

Beleggers bij ABN AMRO kunnen online beleggen in een ruim aanbod van effecten en derivaten en op een groot aantal beurzen wereldwijd.

ABN AMRO Periodiek Beleggen

Met ABN AMRO bank Periodiek Beleggen biedt de bank jou een manier aan van zelf beleggen, waarmee zij de klant tegemoed willen komen qua handigheid en gemakkelijkheid.

Met Periodiek Beleggen beleg je precies het bedrag wat je wil en kan missen, en dit kan al vanaf €20. Daarnaast kies je zelf hoe vaak je jouw geld wil inleggen. Dit kan per maand, 2 maanden, kwartaal, halfjaar of per jaar. En wil je starten, stoppen of andere beleggingsfondsen kiezen? Dan kan dit op ieder moment.

Bovendien, indien je regelmatig een vast bedrag inlegt zijn de korte termijn koersen minder van belang en maakt het dus weinig uit of de koersen stijgen of dalen. Dat komt omdat je een gemiddelde aankoopkoers krijgt aangeboden, en daardoor zijn jouw beleggingen minder gevoelig voor koersschommelingen op de beurs. Zo kun je beleggen, zonder dat je actief de beurs hoeft te volgen.

Open nu een Begeleid Beleggen rekening bij ABN-AMRO!