Beleggen in cryptocurrencies

Het komt steeds vaker aan bod in het nieuws: de eenvoudigheid van beleggen in cryptocurrencies. Het is een hot topic, waardoor de bekendheid van de cryptocurrency toeneemt, net zoals het aantal beleggers. Juist omdat de spaarrentes steeds lager worden, wordt het aantrekkelijker te investeren op een andere manier: in de digitale munt. Iedereen is nu wel bekend met het fenomeen, maar weet vaak niet precies wat de cryptocurrency inhoudt en hoe het in zijn werking gaat.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrency, ook wel cryptovaluta, is kortgezegd een methode om digitale munten uit te wisselen. Deze munten worden versleuteld over het internet verstuurd bij een transactie en deze versleuteling heet ‘cryptografie’. Daarom kan de cryptocurrency zowel een betalingsmiddel als een beleggingsproduct zijn. Wel worden de cryptocurrencies nog niet veel gebruikt als betalingsmiddel, maar de verwachting is dat dit in de nabije toekomst steeds meer zal gebeuren voor internationale betalingen. Wel kun je online crypto coins handelen, bijvoorbeeld via Bitcoin Futures (via Binck Bank). Voorbeelden van de cryptocurrencies zijn:
 

  • Bitcoin
  • Litecoin
  • Ripple
  • Ethereum

De cryptocurrency en de wisselende koers

De cryptocurrencies staan er om bekend een zeer wisselende koers te hebben. Het ene moment staat de koers enorm in de plus, maar het andere moment lijdt je verlies aan de cryptocurrency. Juist door deze wisselende koers is het aantrekkelijk om te beleggen in de digitale munt. Wanneer de cryptocurrency op een laag moment is aangeschaft, kan deze bij een hogere koers worden verkocht en winst worden gegenereerd. Voorbeelden van deze grote stijgingen ten opzichte van 2017 zijn de Bitcoin met 1000% en de Ripple met 4000%. Online crypto coins handelen? Dit is nog steeds zeker een goed idee!

Beleggen in cryptocurrencies

Het beleggen in cryptocurrencies is niet zo moeilijk als het lijkt. Vooral niet als de CFD’s ook toegepast kunnen worden. CFD staat voor Contract For Difference, ook wel een contract tussen koper en verkoper, waarbij de verkoper het verschil betaalt tussen de koers op het moment van aankopen en verkopen. Is dit verschil negatief, dan moet de koper juist aan de verkoper betalen. Omdat de koersen van cryptocurrencies veel fluctuatie vertonen, kunnen beleggers gemakkelijk inspelen op deze koersen met een CFD.
 
Wanneer je wilt beleggen in Bitcoin, kan dit nu nog eenvoudiger voor de actieve belegger. Hier kunnen zowel CFD’s als futures worden toegepast. Een future is ook een financieel contract tussen koper en verkoper. In dit geval wordt een tijdstip bepaalt waarbij een hoeveelheid van de cryptocurrency zal worden verhandeld tegen een vooraf afgestelde prijs. Deze contracten kunnen zowel offensief als defensief worden ingezet, waarbij jijzelf het risico bepaald. Bij de Bitcoin wordt er verhandelt in de Bitcoin index en kun je zowel long als short gaan. Bitcoin Futures kun je bijvoorbeeld via Binck Bank verhandelen.

Crypto coins kopen: hoe en waar?

Nu jij veel meer weet over de cryptocurrencies zelf en de mogelijkheden tot beleggen, is het belangrijk te weten hoe je deze crypto coins kunt kopen. Op veel verschillende sites en op verscheidene manieren kunnen crypto coins worden aangeschaft. Allereerst kun je crypto coins kopen via crypto exchanges. Er zijn veel soorten exchanges, ook wel brokers, beschikbaar. Bij het kiezen van een exchange is het belangrijk te bekijken welke cryptocoins worden aangeboden en in welke jij wilt investeren. Ook is het belangrijk om na te gaan hoe snel jij jouw cryptocoins wilt hebben: de ene exchange maakt het geld sneller over dan de ander. Daarom is het belangrijk allereerst de brokers te vergelijken met elkaar.
 
Een ander belangrijk punt is het vroegtijdig aanmaken van jouw eigen wallet. Een wallet is namelijk benodigd om jouw cryptocoins in op te slaan. Bij de aanbieders van de cryptocurrencies kan vaak een wallet worden aangemaakt. Hierbij wordt een public en private key aangemaakt, waarbij de public key voor iedereen toegankelijk is en de private key alleen voor jouwzelf. Wanneer de wallet is aangemaakt, kunnen de cryptocoins eenvoudig worden aangeschaft.

Crypto brokers vergelijken

Wanneer je onderzoek doet naar brokers vergelijken, is het ook belangrijk het aspect van betaling mee te nemen. Bij enkele brokers kan zelfs worden betaald met iDeal, terwijl bij andere brokers alleen kan worden betaald met een creditcard of via SEPA. Kijk dus altijd voordat je crypto coins gaat aankopen naar een up-to-date overzicht van exchanges. Wil je nu alvast futures kopen voor de Bitcoin, maak dan een gratis account aan bij Binck Bank.
 

Deel dit bericht

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert