BinckBank voelt zich niet bedreigd door nieuwe brokers

In een korte tijd zijn er veel prijsvechters bijgekomen in het Nederlandse brokers domein, bijvoorbeeld TradersOnly, Tradzster en DeGiro. De oorspronkelijke prijsvechter BinckBank, die de brokermarkt heeft open gebroken in Nederland, voelt zich echter niet bedreigd door de nieuwe brokers. De CEO van de BinckBank – Koen Beentjes – stelt dat de nieuwe prijsvechters geen grote prijsverschillen kunnen doorvoeren ten opzichte van de eerste prijsvechters BinckBank en Alex. Brokers tarieven zijn volgens Beentjes al zo ver gedaald dat de rek er uit is en onderscheid nu van andere aspecten dient te komen.

Geen verdere verlagingRoze spaarvarken kijkt naar een dalende trendlijn.

Deze stelling heeft Beentjes naar voren gebracht tijdens een brokers analyse avond, deze maand in het mediacafe van (onder andere) het Financieele Dagblad (AD). Beentjes voelt zich niet bedreigd door de nieuwe prijsvechters op de Nederlandse brokersmarkt en is daarom ook niet van plan Bincks tarieven te verlagen. Beentjes wijst erop dat BinckBank de grootst mogelijke prijsverlaging heeft doorgevoerd in 2000 en verdere verlaging van nieuwe prijsvechters marginaal is. Momenteel is BinckBank marktleider in het Nederlandse particuliere brokers domein met ongeveer 50 procent van de markt in handen. Daarnaast meent Beentjes dat verschil nu moet komen van andere aspecten dan tarief verlagingen. Beentjes noemt daarbij de voorbeelden van de kwaliteit van het online handelsplatform, de klantenservice en de gebruiksvriendelijkheid van de beleggers website.

Onderscheid door beurstips

Ook aanwezig die avond was de CEO van Today’s Brokers – Cees Smit – een nieuwe prijsvechter broker die sinds kort actief is op de Nederlandse markt. Smit stelt dat Today’s Brokers niet alleen inzet op lagere prijzen dan de BinckBank maar ook entertainment als uitgangspunt ziet. Smit bedoelt daarmee de beleggingstips van beleggings goeroes die beschikbaar zijn voor hun klanten. Daarnaast wijst Smit erop dat via het Today’s handelsplatform de particuliere belegger op veel meer markten ter wereld kan beleggen dan bij de BinckBank. Beentjes brengt daar tegen in dat 80 procent van BinckBank’s klanten alleen belegt in Nederland. Het enige waar Beentjes voor waakt zijn de nieuwe prijsvechters die zich richten op een specifiek groep binnen het brokers domein, bijvoorbeeld TradersOnly die zich specifiek richt op de actieve belegger. De brokers markt groeit nu alleen nog langzaam dus specialisatie is het toverwoord.
 
Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!
 

Deel dit bericht