Logo Alex Beleggingsbank
Naam online broker: Alex Vermogensbank
Hoofdkantoor: Amsterdam
Balanstotaal: €3 mrd (2012)
Depositogarantiestelsel: tot 100% tot €100.000 per klant

Over Alex

In 1999 werd Alex opgericht en was daarmee de eerste online broker. De doelstelling van Alex is om zelf beleggers een dienst aan te bieden waarmee iedereen praktisch professioneel zelf kan online beleggen. Internet leende zich hier uiteraard goed voor en bood ook andere voordelen. Ten eerste werd het gehele proces van beleggen voor zelf beleggers direct een stuk toegangelijker, doordat de dienst uitsluitend online aangeboden werd. Daarnaast had een online bedrijf zonder dure kantoren en personeel weinig kosten, in verhouding tot de de traditionele banken. Hierdoor zijn de tarieven voor beleggen aanzienlijk lager geworden.

En ook vandaag de dag nog probeert Alex vernieuwend te zijn voor particuliere zelf beleggers. Recentelijk bleek dit in 2012, doordat Alex Zelf Beleggen als eerste een mobiele app aanbood waarmee men zelf kan online beleggen.

Overzicht

  • Eerste online broker
  • Zeer service gericht
  • Alex beursvloer
  • Elk type belegger eigen tarief

Alex Zelf Beleggen

Alex Zelf Beleggen richt zich op service, getuige hun aanvullende dienstverlening, de hoeveelheid informatie op hun website, en de gebruikersvriendelijkheid ervan. Het maakt niet uit of je nog nooit een aandeel hebt gekocht, verstand hebt van beleggingsfondsen of juist veel ervaring hebt: de ondersteuning van Alex is er altijd en voor iedereen.

Zo biedt Alex Zelf Beleggen onder andere video’s aan over vrijwel alle aspecten van zelf beleggen. Handig en leerzaam. Dit zijn overigens geen video’s met snelle handelstaal, maar duidelijke video’s in begrijpelijke taal die zowel voor de leek als de professional kunnen dienen als een rijke en nuttige bron van informatie.

De voordelen

Welke voordelen biedt Alex Zelf Beleggen? In vergelijking met traditionele banken biedt Alex Zelf Beleggen kosteloos extra service in de vorm van video’s, trainingen, seminars en colums.

Daarnaast biedt Alex Zelf Beleggen een deskundige servicedesk die je als klant alle dagen van de week – behalve zondag – kunt bereiken. Indien je gebruik maakt van Alex Pro of Alex Plus wordt je ook de mogelijkheid geboden om te werken met de online Alex beursvloer, waar je kunt sparren met professionele beurshandelaren.

Wat zelf beleggen betreft, heb je de mogelijkheid om te beleggen met vrijwel alle beleggingsinstrumenten die beschikbaar zijn voor particulieren om degelijk te kunnen online beleggen. Alex biedt daarvoor vele mogelijkheden. Als klant zijn er bijvoorbeeld ook speciale beleggingstools beschikbaar die het zelf beleggen een stuk gemakkelijker maken voor de particulier.

Bovendien houdt Alex er rekening mee dat je niet constant kunt beleggen als particulier. Er is daarom een automatische functie ingebouwd die je beleggingsrekening omzet in een spaarrekening wanneer je een periode niet handelt.

Beleggingsmogelijkheden

Alex Zelf Beleggen biedt je de mogelijkheid om zelf te beleggen in vrijwel alle beleggingsinstrumenten die beschikbaar zijn voor particulieren. Hieronder vallen aandelen, beleggingsfondsen, trackers, obligaties, opties, sprinters, turbo’s, speeders, futures en warrants.

Kosten Alex Zelf Beleggen

Alex Zelf Beleggen onderscheid zich sinds de oprichting door middel van de tarieven die ze bieden. Het motto dat Alex Zelf Beleggen hanteert is dat elke belegger anders is, en dat bij elke een eigen tarief past. Daarom heeft Alex Zelf Beleggen drie profielen opgesteld die eigen voordelen en tarieven hebben.

Als eerste is er de Algemene Belegger die handelt in meerdere beleggingsinstrumenten. Deze ontvangt een gratis rekening en heeft geen vaste maandelijkse kosten.

Daarnaast is er de Aandelen Belegger, die veel in aandelen belegt en toegang heeft tot lage kosten voor handelen op Euronext (zonder minimum). Bovendien betaalt de Aandelen Belegger geen bewaarloon.

Tenslotte is er de Derivaten Belegger. De Derivaten Belegger handelt in derivaten, meestal in de vormen van opties of sprinters. Ook heeft de Derivaten Belegger toegang tot scherpe tarieven, zonder minimum en bewaarloon. Zodoende wil Alex Zelf Beleggen voor elke belegger een eigen, aantrekkelijk profiel creëren.

Naar broker »