Lage eurokoers: gunstig voor beleggers

Sinds het voorjaar van 2014 bevindt de koers van de euro zich in een neerwaartse spiraal (In januari 2014 was de Euro nog een hele sterke munt.). Een koers die niet in alle opzichten positief is, maar wél voor de Nederlandse export. Organisaties met veel handel naar het buitenland profiteren van deze ontwikkeling. Wanneer deze bedrijven meer omzet maken, is dat gunstig voor verschillende soorten beleggers. Kortom: 2015 is een goed moment om te beginnen met beleggen in specifieke aandelen. Méér informatie vind je hieronder: wat houdt geld beleggen precies in, hoe kun je ermee beginnen en waarom is het handig om dit juist nu te doen.

Zelf beleggen – de basis

Plaatje van de beurskoersen met geldmunten op het papier.

In de wereld van investeringen en financiële grootmachten is geld beleggen een begrip geworden. Veel verschillende soorten bedrijven houden zich hiermee bezig en beleggen op allerlei manieren. Niet alleen zij, want ook voor particulieren wordt beleggen of investeren in aandelen steeds aantrekkelijker. Ten slotte is zelf beleggen – mits goed uitgevoerd – een manier om snel en betrouwbaar geld mee te verdienen.

Kennis van zaken

Zonder de juiste knowhow heeft beleggen echter weinig zin. Je moet kennis van zaken hebben betreffende het doen van investeringen: er wordt geld uitgegeven met in het achterhoofd het idee op een bepaald moment een hoger bedrag terug te krijgen. Dit kan binnen een week, maar er kunnen ook jaren verstrijken voor er iets binnen komt. In sommige gevallen levert een dergelijke investering zelfs helemaal niets op.

Online beleggen en andere manieren van investeren

Beleggen kan op diverse manieren die allemaal afhangen van persoonlijke voorkeuren. Voor de beginnende belegger bestaan er tal van mogelijkheden die een situatie zoals hierboven geschetst, waarbij een investering niets oplevert, zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Een manier om dit te doen is door online te beleggen. Online beleggen maakt het voor particulieren mogelijk relevante beurs koersen en de aandelen koers vanaf overal te volgen.

Brokers vergelijken

Om beginnende beleggers wegwijs te maken én om het beleggen in het algemeen eenvoudiger en overzichtelijker te maken bestaan er online verschillende partijen die dergelijke doelen nastreven – voor zowel particulieren als bedrijfsbeleggers.

Verschillen

Naast het eenvoudiger maken van het beleggen op zich en het in goede banen leiden van (beginnende) beleggers, zijn er nog meer manieren die de ene broker van de andere onderscheiden. De vele (online) brokers hebben allen hun eigen voordelen. Sommige bieden de mogelijkheid om verschillende beurs koersen en de aandelen koers met elkaar te combineren, waardoor je als belegger eenvoudig zicht hebt op de voor jou relevante informatie. Anderen beschikken over extra opties waarmee risico’s worden gereduceerd. Welke broker bij jou past hangt, zoals eerder gezegd, af van de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Slim beleggen – de eurokoers

Bij een lage euro koers is direct handelen slim beleggen. De verklaring voor dit fenomeen is relatief eenvoudig: wanneer de euro koers laag staat ten opzichte van de rest van de monetaire wereld, betekent dat vanzelfsprekend dat de valuta in andere regio’s hoog staan. In Europa belegd geld zal minder hard dalen, want als de euro laag staat zijn andere munten duur. Met andere woorden: importeren is duur. Exporteren is daarentegen lucratief omdat Nederland – en daarmee de eurozone – zo goedkoop is. De winst van exporterende bedrijven gaat hierdoor stijgen, evenals de aandelenkoers van deze organisaties. Bedrijven die profiteren bevinden zich onder anderen in:

  • De bloemensector
  • De sector voedingsmiddelen

Beginnen met beleggen – brokers vergelijken

We snappen het – er is veel informatie en er bestaan ook veel verschillende brokers om mee samen te werken. Zoals eerder gesteld is het afhankelijk van persoonlijke wensen en voorkeuren voor welke broker én voor wat voor manier van beleggen jij kiest. Twijfel je? Dan kun je altijd de vergelijker voor de goedkoopste broker gebruiken: een manier om erachter te komen welke wijze van beleggen nu de beste is. Vast staat het volgende: beleggen in deze tijd is uiterst aantrekkelijk.
 
Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!
 

Deel dit bericht

One thought on “Lage eurokoers: gunstig voor beleggers

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert