Eenvoudig starten met beleggen: zó doe je het!

Beleggen is meer dan alleen een manier waarop je snel geld mee kunt verdienen. Het is het nemen van een financiële uitdaging die uitstekend, maar ook minder goed kan uitpakken. Desondanks heb je veel zelf in de hand. Wanneer je begint met beleggen volgens de juiste knowhow reduceer je de risico’s tot een absoluut minimum. Slim beleggen doe je via online beleggen, waarbij er een centrale rol is weggelegd voor de verschillende online brokers en hun diverse voor- en nadelen.

Wat is beleggen?

Beurskoersen nauwkeurig bestuderen met een loep.

Beleggen draait om investeren. Je geeft geld uit, waarbij je altijd in je achterhoofd houdt dat je dit bedrag op een later tijdstip weer terugkrijgt. Dat kan op korte termijn, maar er kunnen ook jaren overheen gaan eer je het door jou ingezette bedrag terugkrijgt. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Zodoende is beleggen best een onzekere bezigheid, helemaal wanneer je eraan begint zonder kennis van zaken.

Desondanks is in feite iedereen een belegger. Ten slotte beschikken veel mensen over spaargeld wat je eigenlijk ook pas later krijgt, alleen dan van de bank. In de tussentijd kan zo’n bank altijd failliet gaat. Daarom is beginnen met beleggen, in het bijzonder online beleggen, helemaal niet zo’n gekke gedachte – in tegendeel. Risico’s zijn er altijd.
 
Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!

Welke manieren van beleggen zijn er?

Beleggen kan op verschillende manieren. Zo zijn er beleggers die zich uitsluitend bezig houden met het voorspellen van specifieke winstkoersen. Anderen trachten te voorspellen wat op den duur de marktwaarde van een bepaald product wordt. Op die manier bestaan er diverse wijzen om kapitaal te investeren, wat ook de reden is dat beginnende beleggers vaak door de bomen het bos niet meer zien.

Online beleggen

Het is goed om te weten dat er online vele brokers zijn die je helpen op gang te komen in de wereld die beleggen heet. De chaotische omgevingen waarbij vele beleggers en investeerders wanhopig met briefjes wapperen op een drukke beursvloer behoren nu tot de verleden tijd. In plaats daarvan heeft de beurs zich verplaatst naar de digitale omgeving.

Beginnen met beleggen kan bijvoorbeeld aan de hand van een automatisch ruilsysteem. In zo’n systeem is alles geautomatiseerd – hier vind je geen aandelenhandelaars. Daarnaast bestaan er meerdere beleggingsbureaus die onderhandelen in een grote verscheidenheid aan koop- en verkoopsignalen. Daarmee volg je de beurs gewoon vanaf jouw eigen computer of zelfs vanaf een iPad.

Wat zijn de verschillen tussen de aanbieders?

Vanzelfsprekend is de ene broker niet de ander. Daarom is het altijd aan te bevelen om een weg te vinden in het aanbod van de verschillende online brokers. Slim beleggen doe je door brokers vergelijken: welke broker past nu precies bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren? Zo bestaan er partijen die verschillende koersen met elkaar combineren en deze overzichtelijk in beeld brengen. Het voordeel hierbij is dat je niet langer diverse tabbladen in de gaten hoeft te houden om je winst uit te tellen. Andere brokers leggen de nadruk op het zoveel mogelijk vermijden van risico’s en hebben daarvoor verschillende middelen omhanden.

Een groot voordeel dat online brokers bieden is het gebruiksgemak. De meeste aanbieders zetten zich in om relevante informatie zo helder en gestructureerd mogelijk bij de beleggers te krijgen. Daardoor is een online broker dé ideale manier om te beginnen met beleggen: het digitale karakter waarborgt een zekere mate van eenvoud.

Brokers vergelijken

Wanneer je goed belegt is dit een zeer effectieve en ook eenvoudige manier om op een snelle wijze aan geld te komen. Jezelf als beginnende belegger aansluiten bij een online broker is een waardevol advies. Wil je weten welke broker nu precies aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen? Ga dan nu brokers vergelijken en maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Hiermee zie je in een oogopslag welke brokers bij jou passen.
 
Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!
 

Deel dit bericht

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert