Beleggen populairder dan sparen

Waar men voorheen een groot deel van het salaris op de spaarrekening stortte, is nu beleggen populairder. Sparen is minder populair geworden door diverse ontwikkelingen in maatschappij.

Ontwikkelingen in de maatschappijMarktgrafieken met Rekenmachine voor Beleggingsrekeningen

Een aantal van deze ontwikkelingen zijn namelijk:

  • Steeds meer banken kampen met financiële problemen. Laat je jouw geld bij een bank staan en gaat deze bank failliet, dan ben je jouw spaargeld kwijt.
  • De rente waar je mee verdient als je geld spaart, is vaak erg laag. Hierdoor zijn jouw verdiensten als enthousiast spaarder vrij laag.
  • De rente is vaak lager dan de inflatie, waardoor de koopkracht achteruit gaat als je geld aan de kant zet op de spaarrekening.

Als je kijkt naar de nadelen van sparen, is het niet zo raar dat steeds meer mensen de spaarrekening laten voor wat het is en op zoek gaan naar een alternatieve manier om een extra zakcentje te verdienen. Eén van de alternatieve manieren om extra geld te verdienen door je eigen geld te gebruiken, is door te beleggen.
 
Beleg nu via de goedkoopste broker van Nederland!

Waarom geld investeren in een belegging?

Het investeren van geld in een belegging is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland en dit is niet voor niets. Kies je voor het investeren van geld in een belegging, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen beleggen. Het grootste voordeel van het investeren in een belegging, is het feit dat je hier veel mee kan verdienen. Doe je een slimme investering, dan kun je flinke rendementen verdienen en op deze manier veel meer geld opstrijken dan wanneer je jouw geld op de spaarrekening laat staan. En omdat je niet veel hoeft te doen voor het investeren van geld in een belegging, is dit eigenlijk een hele gemakkelijke manier om geld te verdienen.

Is een belegging risicovol?

Veel mensen kennen de voordelen beleggen, maar kiezen er toch voor om geen geld te investeren bij een broker. De reden dat zij dit liever niet doen, heeft te maken met het feit dat zij denken dat een belegging veel risico met zich meebrengt. Dat een belegging een bepaald risico met zich meebrengt, valt niet te ontkennen. Echter, hoewel veel mensen denken dat een belegging veel meer risico meebrengt dan het sparen van geld, is dit in feite niet waar. Zo zijn er diverse beleggingen die maar weinig risico’s met zich meebrengen, zoals kortlopende obligaties.

Kortlopende obligaties kunnen je veel rendement opleveren, maar zijn over het algemeen wel veiliger dan andere beleggingen waar je in kunt investeren. En wil je het risico van beleggen nog kleiner maken? Ga dan niet zomaar aan de slag, maar maak gebruik van de grote bron aan informatie die je online kan vinden over het doen van beleggingen. Online zijn er bijvoorbeeld vele tips voor beter beleggen te vinden, die je kunt gebruiken om jouw investering in een belegging nog veiliger te maken.

Kortom, als je investeert in een belegging, profiteer je van de volgende voordelen:

  • Het investeren in een belegging levert veel rendement op en kan dus zeker winstgevend zijn.
  • Het investeren van geld in een belegging is een eenvoudige manier om geld te verdienen.
  • Het investeren in een belegging brengt relatief weinig risico mee en het risico van een belegging is eenvoudig kleiner te maken door te kiezen voor een veilige belegging of door tips voor zelf beleggen en beter beleggen te lezen.

Daar komt nog bij dat zelf beleggen ook een hele leuke tijdsbesteding is, waarbij je op een leuke manier bezig bent met geld, op een slimme manier geld verdient en ook nog eens erg veel leert.

Conclusie

Ben jij van plan om te wachten tot de koopkracht vooruit gaat of wil je zelf verantwoordelijk zijn voor jouw financiële positie? Als je geen zin hebt om te hopen op betere tijden en het heft in eigen handen wil nemen, kun je starten met beleggen om te profiteren van de vele voordelen. Wil je weten welke beleggingsrekening het beste bij jou past, zodat je precies weet bij welke beleggingsrekening je jouw spaargeld het beste kan investeren voor het hoogste rendement? Gebruik dan de online vergelijkingstool op onze website voor broker vergelijken en achterhaal aan de hand van broker vergelijken eenvoudig welke broker het beste bij jou past.

 
Beleg nu via de goedkoopste broker van Nederland!
 

Deel dit bericht

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert