Beginnen met Beleggen

Beleggen is een uitstekende manier om wat extra geld te verdienen of te sparen voor je pensioen. Beleggen is echter niet zonder risico’s. Dat is tegelijkertijd iets dat mensen tegenhoudt om ermee aan de slag te gaan. Toch is het mogelijk om succesvol belegger te worden door je vooraf te verdiepen in hoe beleggen werkt.

Wat is beleggen?

Geld munten op een beurs koersen grafiek.

Hoe werkt beleggen? Het is een vraag die elke beginnende belegger zich stelt. Iemand die zich nog nooit in beleggingen heeft verdiept, zal zich eerst in het onderwerp moeten verdiepen voordat hij of zij actief aan de slag gaat met beleggen. Toch is de essentie van beleggen eigenlijk heel simpel. Je koopt iets voor een goedkope prijs en verkoopt het daarna voor nog meer geld. Dat betekent dat je een goede belegging hebt gedaan. Veel factoren zijn van invloed op de uiteindelijke winst die je boekt of een verlies dat je lijdt.
 
Beleg nu via de goedkoopste broker van Nederland!

De koers is bepalend voor een succesvolle belegging

Als belegger ben je altijd afhankelijk van de aandelen koers en de beurs koersen. Je weet nooit hoe deze gaan verlopen. De beurs koersen of een aandelen koers kan nooit met zekerheid worden voorspeld. Je gevoel speelt daarom ook een belangrijke rol bij beleggen. Een hoog rendement brengt veel risico’s met zich mee. Stel jezelf de vraag of je deze kunt incasseren? Mocht een belegging niet het gewenste rendement opleveren, dan kun je beter kiezen voor een andere strategie.

Verschillende manieren om te beleggen

Je kunt op verschillende manieren beleggen. Zo kun je beleggen in aandelen, obligaties, opties, beleggingsfondsen, sprinters en nog veel meer. Elke beleggingsvorm wordt gekenmerkt door een eigen karakter. Daarmee kun je erachter komen welke beleggingsvorm goed bij je past waarna je direct aan de slag kunt met beleggen. Welke manier je ook kiest, verdiep je altijd vooraf in de broker en hanteer een handig stappenplan bij het beleggen.

Hoe werkt beleggen? Een handig 6-stappenplan

Slim beleggen realiseer je door een handig 6-stappenplan te hanteren. Daarmee beperk je de risico’s en verhoog je tegelijkertijd het rendement:

  1. Beslis hoeveel geld je opzij wilt zetten om te gaan beleggen;
  2. Verdiep je in het onderwerp en vergelijk de diverse brokers met elkaar;
  3. Blijf realistisch in het rendement dat je wordt voorgeschoteld;
  4. Check of een aanbieder is aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten;
  5. Investeer het opzij gelegde geld niet in één keer;
  6. Volg je gevoel: bij twijfel niet beleggen!

Online beleggen

Online beleggen maakt het gemakkelijk om zelf aan de slag te gaan met beleggen. Het gaat bijna net zo simpel als online bankieren. Via internet kan er gehandeld worden in bijvoorbeeld aandelen en beleggingsfondsen. Deze manier van beleggen, bespaart je veel papierwerk en tijd. Het is een stuk sneller en eenvoudiger dan de traditionele manier van beleggen. Bovendien hoef je hiermee ook geen beleggingsadviseur te betalen en liggen de kosten daarmee flink lager. Het is een ideaal begin om erachter te komen of beleggen bij je past.

Zelf beleggen

Door op de juiste wijze zelf te beleggen, kun je extra geld verdienen. Soms moet je wel bereid zijn om risico’s te nemen. Ben je een nieuwe belegger? Diverse brokers bieden demo’s aan waarmee je risicovrij kunt beleggen. Daarmee kun je uitvinden hoe het spel van beleggen werkt. Het is een aanrader om dit eerst te doen voordat je concreet gaat beleggen. Daarmee beperk je de risico’s en verhoog je de kans op rendement.

Slim beleggen door brokers te vergelijken

Brokers vergelijken is essentieel om slim te beleggen. Door brokers vooraf te vergelijken, kun je veel kosten besparen. Kies voor een onafhankelijke vergelijker en vindt daarmee de goedkoopste broker voor online beleggen. Zelf beleggen is dus gemakkelijk te realiseren. Brokers vergelijken is noodzakelijk om resultaat te kunnen boeken en de risico’s en kosten zoveel mogelijk te beperken. Kies daarom voor een broker waar jij je goed bij voelt en boek meer rendement dan op je spaarrekening.

 
Beleg nu via de goedkoopste broker van Nederland!
 

Deel dit bericht

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert