Beginnen met beleggen vereist enige voorbereiding. Je zal zien dat je meer succes hebt als je profiteert van tips van ervaren beleggers. Belangrijke tips voordat je een beleggingsrekening opent bij een broker zijn ondermeer:

1. Bepaal je doel:

Waarom wil je beleggen? Bijvoorbeeld opbouw of juist behoud van vermogen. Of het aanvullen van je pensioen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van de beleggers zonder financieel doel belegt, en dat dit juist de reden kan zijn waarom de groep met een financieel doel meer succes heeft met beleggen.

2. Maak een kosteninschatting:

Hoeveel kost beleggen je en wat gaat het je opleveren? De kosten bestaan voornamelijk uit transactiekosten en bewaarlonen, die per broker verschillen. Vergelijk dus eerst brokers en kijk naar brokers met scherpe tarieven.

3. Bepaal je beleggingsportfolio:

Waar wil je in beleggen? De meeste beginners in beleggen kiezen voor aandelen, obligaties en beleggingsfondsen, omdat je bij dat soort producten relatief weinig risico’s loopt. Bij bijvoorbeeld opties en futures ligt dat weer anders, maar kun je in kortere tijd meer verdienen.
 
Nu online zelf beleggen? Kies dan voor DEGIRO. Dit is een nog vrij nieuwe online broker, maar biedt de laagste transactiekosten en uitstekende klantenservice. Degiro heeft niets voor niets prijzen gewonnen van onder andere VEB, Consumentenbond en het FD. Een beleggingsrekening openen is volledig gratis en is zo gedaan!
 

Open nu een gratis beleggingsrekening!