Beleggen in goud

Vanaf het allereerste moment dat de mens het goud ontdekt heeft, is dit edelmetaal kostbaar. Waarschijnlijk heeft dit letterlijk te maken met de kleur die goud de glans van de zon geeft. Tegenwoordig stappen steeds meer mensen in het beleggen in goud, hier zijn meerdere redenen voor.

Zekerheid

Door de eeuwen heen is goud kostbaar gebleven. Mede doordat het een zeldzaam edelmetaal is dat vaak alleen onder zware – en moeilijke omstandigheden te winnen is. Een andere reden is dat goud makkelijk te bewerken is en er de prachtigste sieraden van gemaakt zijn en kunnen worden. Dat heeft de prijs van goud verder doen stijgen. Als er één ding verbonden is met goud dan is het zekerheid. De zekerheid dat het goud zijn waarde behoudt en dat beleggen in goud altijd een goede keuze is.
 
Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!

Beginnen met beleggen

Wie wil beginnen met beleggen heeft vooral behoefte aan begrijpelijke – en betrouwbare informatie. Doel van het zelf beleggen is om de waarde van het geld in tact te houden, dan wel uit te breiden. Maak daarom altijd een beleggingsplan voordat de eerste stappen gezet worden en werk vanuit de volgende vragen:

  1. Hoeveel geld wil ik beleggen?
  2. Wat wil ik doen? Geld beleggen, aandelen of obligaties kopen of beleggen in goud?
  3. Waar haal ik goede informatie vandaan?
  4. Zal ik zelf beleggen of via een broker?
  5. Kies ik voor online beleggen of voor een bank of tussenpersoon?
  6. Met welk doel beleg ik? Een stuk zekerheid opbouwen, winst maken of flink verdienen? Dit bepaalt namelijk de te kiezen strategie.

Na het beantwoorden van deze vragen kunt u bepalen wat het beste bij u past. Houd er altijd rekening mee dat het behalen van grote(re) winsten ook grote(re) risico’s herbergt.

GoudGouden munten op beurs speculaties

Kiest u er voor om in goud te beleggen dan hebt u de eerste stap gezet. Na dit besluit, komen er andere vragen op u af.

Op welke wijze wilt u in goud beleggen? U kunt er voor kiezen om in de goudmijnen zelf te beleggen. Goudmijnen liggen vaak in zogenaamde onzekere gebieden, zoals in Zuid-Afrika. Dat brengt risico’s met zich mee. Daarnaast zijn de omstandigheden in goudmijnen over het algemeen niet best. Ook dat kan voor problemen zorgen, omdat de prijs mede bepaald wordt door de projecten en reserves van de mijnen.

Kiest u voor een goudrekening op een toegewezen of een niet toegewezen rekening? Het verschil is dat u bij een toegewezen rekening daadwerkelijk goud koopt dat op uw naam wordt opgeslagen en bij een niet toegewezen rekening goud koopt dat door de bank aan derden kan worden ‚geleased‘ ofwel tijdelijk verkocht, waardoor u bij rendement een ‚leasevergoeding‘ krijgt. In deze tijd, met de uiterst lage rentestanden kan de niet toegewezen rekening ook geld kosten, aangezien de bank bij het ‚leasen‘ geen winst kan verwerven en dus bij u kosten in rekening brengt.

De derde vraag is of u daadwerkelijk voor goud zelf kiest. Denk aan gouden munten of aan een goud baar die u in een safe bewaart.

Geld beleggen

Beleggen gaat altijd gepaard met een risico. Daar staat tegenover dat in goud beleggen door de tijd heen een van de zekerste vormen van beleggen is gebleken. Het gunstigst is om te kopen op het moment dat de goudprijs zakt, want hij zal ongetwijfeld weer gaan stijgen. In principe zijn er vier vormen van in goud beleggen.

  • Een stukje zekerheid inbouwen. U koopt effectief goud en legt het in uw safe.
  • U kiest voor goudcertificaten, waardoor u wel zekerheid mee laat wegen, maar ook wilt investeren.
  • Uw keuze valt op investeren. dan zijn aandelen in goudmijnen een goede keuze.
  • U koopt futures of opties en speculeert er op dat de goudprijs stijgt of daalt. Dit is de meest risicovolle wijze om in goud te beleggen.

Broker vergelijken

Hebt u uw keuzes gemaakt? Dan bent u op het punt gekomen om informatie in te winnen over het online beleggen. Daarbij spelen servicekosten en tarieven een belangrijke rol. Lees goed wat u geboden wordt en kies niet bij voorbaat voor de goedkoopste, zodat u niet achteraf spijt hebt. Wij willen u graag helpen met vergelijken van brokers, brokers vergelijken kan hier. Vind de beste broker en ga direct van start met beleggen!
 
Open nu een gratis beleggingsrekening bij DEGIRO!
 

Deel dit bericht

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert